Gå til innholdet

Hyttefelt

menyMeny
Haukaasen_1115

Haukåsen, Telemark

Haukåsen Hyttegrend et eventyr i villmarken.

Haukåsen Hyttegrend ligger ved foten av Langfjell. Her er det praktfulle fjellområder, som innbyr til fjellturer i bratte og høye fjell, sommer som vinter. De glattskurte fjella rundt Nisser innbyr til adrenalinaktiviteter slik som fjellklatring og rappellering. 
Velger du hytte på Haukåsen Hyttegrend har du følelsen av å være midt i villmarken, selv om det kun er 6km til Treungen sentrum. Det er en fin tur å ta båten inn til Treungen for å handle. Her finner man legekontor, tannlege, post, bank, spisesteder, bensinstasjoner, frisør, byggevarer/interiør, sport og matbutikker.
Grenda ligger utrolig idyllisk til, med flotte frilufts og rekreasjonsområder rett utenfor hytteveggen.
På Haukåsen Hyttegrend vaker ørreten rett utenfor hyttevinduet, og hare, elg og rådyr er ofte å se i området. Langs Nisser er det også mye bever å se. 

Nærområdet

Oppe på heia er det kultiverte fiskevann med yrende liv. Det er i første rekke ørret som går på kroken, men i Nisser finnes det også sik, røye og abbor. Nisser er fullkalket, noe som i 1996 var verdens største kalkeprosjekt.Geologien i området rundt Haukåsen Hyttegrend er spennende og variert. Dominerende bergarter er gneis og granitt som faller i glattslepne svaberg ned mot vannet. Hard granitt og gneis gir generelt sett karrige forhold for vegetasjon, men det er likevel store områder med produktiv skog i området med furu som dominerende treslag. Oppvarmet fjell gir ”lommer” med varm luft der varmekjære planter trives.Kontaktinformasjon:

Haukåsen Hyttegrend AS 
3855 Treungen

Tlf. 90 15 90 33
E-post: post@haukaasen.no
Hjemmeside: www.haukaasen.no

Haukaasen-Hyttegrend_web
Haukaasen_vinter_1280x720-221

SELGERE

Kontaktinfo avdeling

Velg bosted i menyen

Kontaktinformasjon

Åpningstid
Adresse

Adkomst
Saltdalshytta - 8255 Røkland
Tlf. 756 81600 - Fax 756 81610 · e-post: post@saltdalshytta.no
©2012 - Med forbehold om feil og mangler
Webdesign: InCreo og CMS: Wondercode